Biografía

josep maria joveJosep Maria Jové i Aresté

Natural de Maials (Segrià). És agricultor i la seva explotació familiar està basada en el cultiu de l’olivera i ametller en marc superintensiu a la seva localitat, a més, d’una explotació de fruita dolça al Baix Segre. Jové ha sigut membre de Joves Agricultors i Ramaderes de Catalunya (JARC) des de la seva creació com organització professional agrària.

Procedeix de la Unió de Sindicats Agraris de Catalunya (USAC), una de les tres organitzacions que va dona origen a la JARC i a la qual hi pertany des dels anys 70.

Des de l’any 2005 va ser el president de JARC a Catalunya, càrrec al qual va accedir després de conduir l’organització a Lleida durant casi deu anys.

Ha sigut membre del Ple de la Càmera Agrària de Lleida des de les primeres eleccions sindicals fins a l’actualitat. Durant quatre anys (1996-2000) va ser el representant de Catalunya del Patrimonio Comunal Olivarero.

Actualment és el president de la Comunitat General de Regants Canal Segarra-Garrigues des del desembre de 2012, així com president de la Col·lectivitatnúmero 15 des de l’any 2004.

Comparteix